Gevulde puntpaprika’s met couscous en feta

Gevulde puntpaprika’s met couscous en feta

Tijd voor weer een nieuw recept voor gevulde paprika’s! Deze keer met puntpaprika, couscous en feta. Ook dit gerecht kan geserveerd worden als ‘mezze’, maar is ook heerlijk als lichte maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rode puntpaprika’s
50 gram couscous
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel oregano
100 gram mager rundergehakt
2 sjalotten
1 teen knoflook
0,5 theelepel kurkuma
0,5 theelepel paprikapoeder
20 gram pijnboompitten
50 gram feta

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de puntpaprika’s door midden en maak deze schoon
– Maak de couscous klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de olijfolie en oregano aan toe
– Snijd de sjalotten in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het gaar
– Voeg de kurkuma, paprikapoeder, pijnboompitten en naar smaak peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar
– Maak de couscous los met een lepel, voeg hier het gehaktmengsel aan toe en meng het geheel door elkaar
– Vul de puntpaprika’s met het couscousmengsel
– Verkruimel hier vervolgens de feta overheen
– Zet de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *