Hollandse appeltaart

Hollandse appeltaart

Een heerlijk recept voor oer-Hollandse appeltaart!

Ingrediënten:

200 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
300 gram bloem
2 eieren
4 theelepels kaneel
Snuf zout
100 gram rozijnen
8 zoetzure appels
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels custardpoeder
1 eetlepel paneermeel

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe de roomboter en basterdsuiker in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Zeef de bloem
– Voeg de bloem, 1 ei, 1 theelepel kaneel en een snuf zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg
– Wikkel het deeg in plastic folie en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten
– Laat de rozijnen enkele minuten wellen in warm water
– Schil de appels en snijd deze in partjes
– Voeg hier de rozijnen, vanillesuiker, kirstalsuiker, custardpoeder en het resterende deel van de kaneel aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Vet een taartvorm in met wat olijfolie
– Rol twee-derde van het deeg uit en bekleed de taartvorm hiermee
– Bestrooi de bodem van de taart met het paneermeel
– Schep het fruitmengsel in de taartvorm
– Rol de rest van het deeg uit en snijd hier strengen van ongeveer 2 cm breed uit
– Leg deze strengen in een ruitvorm over de taart heen
– Druk de strengen goed tegen de rand aan en druk de rand naar beneden indien nodig
– Klop het andere ei los en bestrijk de taart hiermee
– Zet de taart 60 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *