Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een typisch Oostenrijks gerecht, dat meestal als lunch of dessert wordt gegeten. In dit recept heb ik roomboter en poedersuiker gebruikt als garnering, maar je kan ook voor vruchtenjam of appelmoes gaan!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

100 gram bloem
250 ml halfvolle melk
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
Snuf zout
25 gram roomboter
Poedersuiker

How to:

– Zeef de bloem
– Doe de bloem, melk, eieren, vanillesuiker, kaneel en een snuf zout in een kom en klop dit met een garde tot een glad beslag
– Verhit wat olijfolie in twee koekenpannen of pannenkoekenpannen en zorg dat deze goed heet zijn
– Verdeel het beslag over de twee pannen en laat het geheel enkele minuten bakken
– Hak de dikke pannenkoeken in kleine stukjes met een spatel
– Schep de stukjes om en laat het geheel nog enkele minuten bakken
– Verdeel de Kaiserschmarrn over twee borden en laat hier de roomboter op smelten
– Garneer het geheel met poedersuiker



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *