Kebabspiesjes met yoghurtsaus

Kebabspiesjes met yoghurtsaus

Deze kruidige kebabspiesjes met yoghurtsaus heb ik afgelopen weekend geserveerd als ‘mezze’, tijdens een etentje met allerlei gerechten uit de Arabische keuken. Lekker als voorgerecht, maar geserveerd met wat brood ook prima als lichte maaltijd!

Ingrediënten (voor 4 stuks):

1 sjalot
3 tenen knoflook
10 gram verse koriander
200 gram mager rundergehakt
1 ei
0,5 theelepel kurkuma
0,5 theelepel djinten
1 theelepel paprikapoeder
0,5 komkommer
150 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
0,5 theelepel peterselie

How to:

– Snijd de sjalot in kleine stukjes, pers 1 teen knoflook en hak de koriander fijn
– Meng in een kom het gehakt, sjalot, knoflook, koriander, ei, kurkuma, djinten en 0,5 theelepel paprikapoeder goed door elkaar
– Verdeel het gehakt in vier porties en vouw deze als een worstje rond een satéprikker
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kebabspiesjes totdat deze goudbruin zijn
– Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een vergiet
– Doe de komkommer, Griekse yoghurt, olijfolie, peterselie en de rest van de paprikapoeder in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Pers de andere twee tenen knoflook en roer dit door het yoghurtmengsel heen
– Breng op smaak met peper en zout
– Serveer de kebabspiesjes en yoghurtsaus apart, eventueel met stevig wit brood



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *