Kip madras

Kip madras

Kip madras is een milde Indiase curry. De combinatie van bitter, zoet en pittig maakt dit gerecht verrassend lekker en veelzijdig!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 theelepels koriander
1 theelepel djinten
0,5 theelepel kurkuma
0,5 theelepel chilipoeder
0,5 theelepel zwarte peper
2 tenen knoflook
20 gram gember
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
300 gram sperziebonen
250 gram kipfiletblokjes
125 ml kookroom light
100 ml kippenbouillon
300 gram verse ananasblokjes
50 gram cashewnoten
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Doe de koriander, djinten, kurkuma, chilipoeder en zwarte peper in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Pers de knoflook en rasp de gember en voeg dit toe aan het kruidenmengsel
– Voeg tot slot de citroensap en olijfolie toe en meng het geheel goed door elkaar
– Dop de sperziebonen, snijd deze door midden en breng deze in ruim water aan de kook
– Kook de sperziebonen in totaal in 25 minuten gaar
– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes met het kruidenmengsel, totdat deze goudbruin zijn
– Voeg de kookroom en kippenbouillon toe en roer het geheel goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook en voeg tot slot de ananasblokjes en cashewnoten toe
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst, sperziebonen en kip madras apart op



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *