Kip teriyaki met peultjes

Kip teriyaki met peultjes

Kip teriyaki is een Japans gerecht met kip, rijst en een zoete saus, waarmee je eindeloos kunt variëren. In dit recept heb ik peultjes, paprika en edamame bonen toegevoegd, maar probeer gerust ook eens wat andere groenten!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 rode peper
1 ui
2 tenen knoflook
2 theelepels gember
5 eetlepels ketjap
1 eetlepel rijstazijn
10 gram honing
250 gram kipfiletblokjes
200 gram peultjes
1 rode paprika
4 bosuitjes
1 blikje edamame bonen (150 gram)
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Snijd de rode peper en ui in stukjes
– Doe de rode peper, ui, knoflook, gember, ketjap, rijstazijn en honing in een keukenmachine en hak het geheel tot een fijne pasta
– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Voeg de pasta hier aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Breng water aan de kook en laat de peultjes hier enkele minuten in koken
– Snijd de paprika in stukjes en de bosuitjes in halve ringen
– Voeg de paprika, bosuitjes en edamame bonen toe aan de kip en bak dit enkele minuten mee
– Giet de peultjes af en voeg deze ook toe aan de pan
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en kip teriyaki apart op



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *