Lavacakejes

Lavacakejes

Deze cakejes doen hun naam eer aan! Als je lavacakejes precies lang genoeg bakt is de binnenkant nog vloeibaar, waardoor deze eruit loopt zodra je de eerste hap neemt. Serveer de lavacakejes met een bolletje ijs en slagroom. Ge-nie-ten!

Ingrediƫnten (voor 8 stuks):

200 gram pure chocolade
200 gram roomboter
4 eieren
100 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
Snuf zout

How to:

– Verwarm de oven voor op 220 graden
– Smelt de chocolade en roomboter au bain-marie, in een kom boven een pan met kokend water
– Splits 2 eieren, zodat alleen de eidooier over blijft
– Doe de eidooiers, de andere eieren en de kristalsuiker in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Spatel hier het gesmolten chocolademengsel en de vanillesuiker door heen
– Zeef de bloem
– Voeg de bloem en een snuf zout toe en spatel het geheel nogmaals goed door elkaar
– Vet 8 bakjes in met wat roomboter
– Verdeel het beslag over de 4 bakjes
– Zet de bakjes 15 minuten in de oven, zodat de binnenkant nog net niet gaar is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *