Marmercake

Marmercake

Met dit recept bak je in no-time een marmercake, een luchtige cake met vanille- en chocoladebeslag in een mooie swirl.

Ingrediënten:

200 gram roomboter
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
Snuf zout
4 eieren
200 gram bloem
0,5 zakje bakpoeder
2 eetlepels cacao
2 eetlepels halfvolle melk

How to:

– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Doe de roomboter, kristalsuiker, vanillesuiker en een snuf zout in een kom en mix het geheel tot een romig mengsel
– Voeg een voor een de eieren toe en mix het geheel telkens tot een glad mengsel
– Zeef de bloem
– Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het mengsel en mix het geheel nogmaals goed door elkaar tot een glad beslag
– Meng de cacao en melk goed door elkaar
– Doe een derde van het beslag in een andere kom en mix dit met het cacaomengsel
– Bedek een cakevorm met bakpapier
– Verdeel de helft van het basisbeslag in de cakevorm
– Voeg vervolgens het chocoladebeslag toe
– Verdeel hier tot slot de andere helft van het basisbeslag overheen
– Roer met een satéprikker voorzichtig en kort door het gehele beslag, zodat er mooie ‘swirls’ ontstaan die straks voor het marmereffect zorgen
– Strijk het beslag aan de bovenkant glad
– Zet de marmercake ongeveer 60 minuten in de oven, totdat deze aan de binnenkant droog is
– Stort de cake op een rooster een laat deze hier volledig afkoelen

TIP: Dit recept is gebaseerd op het basisrecept voor Vanillecake!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *