Marokkaanse tajine met kip en gedroogde vruchten

Marokkaanse tajine met kip en gedroogde vruchten

Een tijdje terug heb ik heerlijk gegeten in een Marokkaans restaurant. Hierdoor ben ik zelf gaan experimenteren met de tajine.  Deze variant met kip en gedroogde vruchten is mijn favoriet!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 ui
1 rode paprika
2 tenen knoflook
250 gram kipfiletblokjes
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
250 ml kippenbouillon
100 ml sinaasappelsap
1 kaneelstokje
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram gedroogde pruimen
100 gram couscous
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel oregano
30 gram amandelen (ongezouten)

How to:

– Snijd de ui en paprika in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een tajine en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de tajine
– Bak vervolgens de kipfiletblokjes mee, totdat deze goudbruin zijn
– Voeg vervolgens ook de paprika toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg de chilipoeder, kurkuma en paprikapoeder toe en roer het geheel goed door elkaar
– Voeg vervolgens de kippenbouillon, sinaasappelsap en het kaneelstokje toe aan de tajine
– Snijd de abrikozen en pruimen in partjes en voeg deze tot slot ook toe aan de tajine
– Zet het vuur laag en laat de kip 30 minuten stoven in de tajine
– Maak de couscous klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de olijfolie, citroensap en 1 eetlepel oregano aan toe
– Maak de couscous los met een lepel en meng het geheel door elkaar
– Haal de tajine van het vuur en voeg tot slot de amandelen toe
– Dien de couscous en kip apart op



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *