Meringues

Meringues

Dit is het basisrecept voor Franse meringues. Meringues kunnen verwerkt worden in veel (zoete) recepten, maar zijn ook heerlijk om zo op te eten. Jammie!

Ingrediƫnten (voor 12 stuks):

1 citroen
4 eieren
150 gram kristalsuiker
50 gram poedersuiker

How to:

– Verwarm de oven voor op 100 graden
– Halveer de citroen en maak een kom en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren, zodat alleen de eiwitten over blijven
– Klop de eiwitten op halve kracht schuimig met de mixer
– Voeg vervolgens telkens een kwart van de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot alles is opgenomen
– Blijf het geheel kloppen totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Schep de poedersuiker door het schuim heen
– Verdeel het schuim in gelijke hoopjes over een bakplaat
– Zet de meringues 120 minuten in de oven
– Zet vervolgens de oven uit en laat de meringues helemaal afkoelen in de oven

TIP: Met dit basisrecept kan je ook Frambozen meringues en Pistache meringues maken!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *