Mexicaanse bonenschotel

Mexicaanse bonenschotel

Ik ben dol op Mexicaans eten! Lekker pittig en niet te ingewikkeld: perfect voor een luie dag in het weekend. Deze Mexicaanse bonenschotel zet je in een handomdraai op tafel en is heerlijk in combinatie met guacamole en tortillachips!

Ingrediënten (voor 2 personen):

250 gram kipfiletblokjes
1 zakje kruidenmix voor chili con carne
1 rode ui
1 rode paprika
2 tomaten
2 tenen knoflook
1 blikje mais (150 gram)
1 blikje kidneybonen (150 gram)
1 blikje zwarte bonen (150 gram)
125 ml crème fraiche (light)
50 gram geraspte 30+ kaas
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe de kipfiletblokjes en kruidenmix in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Snipper de rode ui en snijd de paprika en tomaten in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de rode ui en paprika
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg vervolgens de kipfiletblokjes en tomaten toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Laat de mais, kidneybonen en zwarte bonen uitlekken in een vergiet
– Voeg dit vervolgens toe aan de gebakken groenten en kip en laat het geheel nogmaals enkele minuten bakken op een laag vuur
– Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel hier de crème fraiche overheen
– Bestrooi het geheel met de geraspte kaas
– Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en de ovenschotel apart op

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.