Milde Oosterse kip met broccoli

Milde Oosterse kip met broccoli

De Oosterse keuken staat bekend om haar pittige gerechten. Dit Oosterse gerecht is erg smaakvol, maar juist niet al te pittig. Zo komt de smaak van de groenten extra tot zijn recht. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

250 gram kipfiletblokjes
1 stronk broccoli
1 ui
250 gram champignons
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ketjap
25 gram honing
2 tenen knoflook
2 theelepels gember
1 theelepel chilipoeder
200 ml kippenbouillon
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Snijd de broccoli in kleine roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in schijfjes
– Voeg de broccoli, ui en champignons toe aan de kip en laat het geheel enkele minuten roerbakken
– Meng in een kom de olijfolie, ketjap, honing, geperste knoflook, gember en chilipoeder
– Voeg hier vervolgens de kippenbouillon aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Voeg de saus toe aan de geroerbakte kip en groenten en roer het geheel goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook en laat de pan ongeveer 10 minuten staan op een laag vuur
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en de geroerbakte kip en groenten apart op



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *