Mueslirepen

Mueslirepen

Homemade mueslirepen, I love it! Met dit recept maak je supersnel een heerlijk én gezond tussendoortje. En het fijne is, met dit basisrecept kun je eindeloos variëren! Voeg bijvoorbeeld eens geraspte kokos toe, of doop de uiteinden in gesmolten pure chocolade. Hmmm!

Ingrediënten (voor 8 stuks):

125 gram havermout
75 gram gemengde, ongezouten noten
100 gram dadels
75 gram gedroogde cranberries
2 theelepels kaneel
75 gram honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Doe de havermout, noten, dadels, cranberries en kaneel in een blender of keukenmachine en hak het geheel tot een grof mengsel
– Verwarm de honing in een pan totdat deze erg vloeibaar is en voeg de olie en het water toe
– Roer het geheel goed door
– Voeg het mengsel van havermout, noten en vruchten toe en roer het geheel nogmaals goed door
– Vet een brownieblik in met wat olijfolie
– Verdeel het mueslimengsel gelijkmatig over het brownieblik en druk het goed aan
– Zet het brownieblik ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het mueslimengsel mooi bruin is
– Snijd de plak in 8 gelijke stukken en laat de mueslirepen in het brownieblik afkoelen

TIP: Met dit basisrecept kan je ook Mueslirepen met kokos en chocolade maken!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *