Panna cotta met Griekse yoghurt en kersencompote

Panna cotta met Griekse yoghurt en kersencompote

Panna cotta is een lekker, maar vaak ook vrij zwaar dessert. Daarom heb ik in dit recept de helft van de slagroom vervangen door Griekse yoghurt, hierdoor wordt het geheel wat lichter. De kersencompote geeft het geheel een frisse twist!

Ingrediënten (voor 4 personen):

250 ml slagroom
75 gram kristalsuiker
0,5 vanillestokje
2 blaadjes gelatine
250 gram Griekse yoghurt
250 gram kersen (eventueel uit de diepvries)
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels water
1 theelepel maïzena

How to:

– Doe de slagroom in een pannetje en breng deze tegen de kook aan
– Voeg 50 gram kristalsuiker toe en meng het geheel goed door elkaar
– Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het merg en het vanillestokje beiden door de slagroom heen
– Laat het geheel 12 minuten op een laag vuur staan, zonder dat het aan de kook raakt
– Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
– Haal het pannetje van het vuur en haal het vanillestokje eruit
– Knijp de blaadjes gelatine stuk voor stuk uit en meng deze door de slagroom heen
– Roer tot slot de Griekse yoghurt door het mengsel heen
– Verdeel het geheel over 4 glazen of bakjes en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast
– Doe de kersen (ontpit), de overige kristalsuiker, citroensap en 2 eetlepels water in een pannetje en breng het geheel aan de kook
– Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken op een laag vuur
– Prak de kersen eventueel fijn met een vork
– Meng de maïzena met een eetlepel water goed door elkaar
– Voeg dit al roerend toe aan de kersencompote
– Breng de kersencompote nogmaals aan de kook en laat deze vervolgens helemaal afkoelen
– Haal de panna cotta na 3 uur uit de koelkast en verdeel de kersencompote er overheen



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *