Pittige biefstukpuntjes met paprika

Pittige biefstukpuntjes met paprika

Dit Oosterse recept past uitstekend in een koolhydraatarm dieet. De combinatie van verschillende kruiden geeft je metabolisme een boost, én maakt dit recept enorm smaakvol. Het is één van mijn favoriete recepten, die ik heb ontdekt nadat ik voor de eerste keer een Sportvasten kuur heb gedaan.

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ketjap
4 tenen knoflook
2 theelepels gember
300 gram biefstukpuntjes
2 rode paprika’s
2 theelepels chilipoeder
10 gram verse bieslook
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Snijd de ui in halve ringen
– Verhit wat olijfolie in een wok, voeg hier de ketjap, knoflook, gember en ui aan toe en laat het geheel enkele minuten roerbakken
– Voeg vervolgens de biefstukpuntjes toe en laat het geheel roerbakken totdat de biefstukpuntjes rondom bruin zijn
– Snijd de paprika’s in stukjes en roerbak dit vervolgens ook mee met het geheel
– Voeg tot slot het chilipoeder en de bieslook toe en roer het geheel goed door elkaar
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en biefstukpuntjes apart op



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *