Spinazie-preitaart

Spinazie-preitaart

Een heerlijke, hartige taart met een pittig korstje van feta en Parmezaanse kaas. Serveer de spinazie-preitaart als lunchgerecht, of als diner met een groene salade en stokbrood met kruidenboter.

Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram mager rundergehakt
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel oregano
1 theelepel sambal
1 ui
1 prei
300 gram spinazie
4 eieren
30 gram feta
30 gram geraspte Parmezaanse kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rul hierin het gehakt gaar
– Voeg hier de kruiden en sambal aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Snijd de ui in kleine stukjes en de prei in ringen en bak dit mee met het gehakt
– Voeg de spinazie toe en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Breng het geheel op smaak met peper en zout
– Schep het gehaktmengsel in een taartvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
– Klop de eieren en schenk deze gelijkmatig over het gehaktmengsel
– Verdeel hier vervolgens de gekruimelde feta en Parmezaanse kaas overheen
– Zet de spinazie-preitaart 35 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *