Uiensoep

Uiensoep

Uiensoep, I love it! Heerlijk in combinatie met gegratineerde croutons met kaas en knoflook uit de oven.

Ingrediënten (voor 8 personen):

6 uien
4 tenen knoflook
200 ml witte wijn
4 takjes verse tijm
1 laurierblaadje
2 liter runderbouillon
2 theelepels peterselie

How to:

– Snijd de uien in halve ringen
– Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui
– Pers de knoflook en voeg dit toe aan het geheel
– Laat de pan ongeveer 25 minuten op een laag vuur staan en schep de ui regelmatig om
– Voeg vervolgens de witte wijn, takjes tijm en laurierblaadjes toe en schep het geheel door elkaar
– Laat het mengsel goed inkoken, totdat de ui bruin is
– Voeg vervolgens de runderbouillon toe
– Breng de soep al roerende aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken
– Haal de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de soep
– Voeg tot slot de fijngehakte peterselie toe
– Breng op smaak met peper en zout



1 gedachte over “Uiensoep”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *