Vanillecake

Vanillecake

Vandaag is het tijd voor een fijn basisrecept: een vanillecake. Met dit recept kan je eindeloos variëren voor de lekkerste cakes en cupcakes. Maar ook de simpele ‘vanillecake’ is ouderwets lekker!

Ingrediënten:

200 gram roomboter
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
Snuf zout
4 eieren
200 gram bloem
0,5 zakje bakpoeder

How to:

– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Doe de roomboter, kristalsuiker, vanillesuiker en een snuf zout in een kom en mix het geheel tot een romig mengsel
– Voeg een voor een de eieren toe en mix het geheel telkens tot een glad mengsel
– Zeef de bloem
– Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel en mix het geheel nogmaals goed door elkaar tot een glad beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de vanillecake ongeveer 60 minuten in de oven, totdat deze aan de binnenkant droog is
– Stort de cake op een rooster een laat deze hier volledig afkoelen

TIP: Met dit basisrecept kan je ook een Marmercake maken!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *