Zaalouk

Zaalouk

Zaalouk is een Marokkaanse salade, met verse aubergine en tomaat. Vaak wordt deze heerlijke, compacte salade geserveerd aan het begin van de maaltijd met wat vers brood, of als bijgerecht bij vlees of vis.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

2 aubergines
Snuf zout
3 tomaten
10 gram verse koriander
2 tenen knoflook
0,5 theelepel djinten
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie

How to:

– Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 2 cm
– Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aubergine met een snuf zout in 15 minuten gaar
– Giet de aubergine af en laat deze goed uitlekken
– Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de koriander fijn
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de geperste knoflook
– Voeg hier de tomaten, koriander, djinten en paprikapoeder aan toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg hier vervolgens de aubergine aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Laat het geheel 20 minuten op een laag vuur stoven
– Voeg tot slot het citroensap, de olijfolie en naar smaak peper en zout toe
– Laat de zaalouk helemaal afkoelen, voordat je deze serveert



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *